#use wml::debian::mainpage title="Het universele Besturingssysteem" GEN_TIME="yes" #use wml::debian::recent_list #use wml::debian::translation-check translation="db28b03ffeea30dd379cb4120e6f83d0e85722d8" # Last Translation Update by: $Author$ # Last Translation Update at: $Date$ #include "$(ENGLISHDIR)/releases/info" #include "$(ENGLISHDIR)/releases/images.data" Download Debian (64-bits PC Netwerk-installatie)

Debian

Debian is een vrij besturingssysteem (OS) voor uw computer. Een besturingssysteem is de verzameling van basis- en hulpprogramma's die er voor zorgen dat uw computer werkt.

Debian geeft u veel meer dan een besturingssysteem alleen: het bevat meer dan  pakketten, voorgecompileerde programma's in een handig formaat zodat ze gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd op uw computer. Meer informatie...

De meest recente release van Debian is . De laatste update aan deze release heeft plaatsgevonden op . Lees meer over de beschikbare versies van Debian.

Beginnen met Debian

Gebruik de navigatiebalk aan de bovenkant van deze pagina voor meer informatie.

Gebruikers met een andere moedertaal dan Engels, kunnen de sectie Debian internationaal raadplegen, en personen die een ander systeem dan Intel x86 gebruiken, wordt aangeraden de sectie Ports/Architecturen te raadplegen.


Nieuws

<:= get_recent_list('News/$(CUR_YEAR)', '6', '$(ENGLISHDIR)', '', '\d+\w*' ) :>

Voor oudere nieuwsberichten, zie de Nieuwspagina. Als u mail wilt ontvangen met het laatste Debian nieuws kunt u zich aanmelden voor de debian-announce mailinglijst.


Beveiligingsberichten

<:= get_recent_list ('security/2w', '10', '$(ENGLISHDIR)', 'bydate', '(2000\d+\w+|dsa-\d+)' ) :>

Voor oudere beveiligingsberichten, zie de beveiligingspagina. Als u beveiligingsberichten direct per e-mail wilt ontvangen wanneer ze verschijnen, kunt u zich aanmelden voor de debian-security-announce mailinglijst.

{#rss#: :#rss#}