#use wml::debian::template title="Sådan kontakter du os" NOCOMMENTS="yes" #use wml::debian::translation-check translation="e8db1e3feeb43ec6a36cd34b0b7a301157ee5e02"

Debian er en stor organisation og der er mange måder at kontakte den på. Denne side giver et overblik over hyppigt efterspurgte kontaktmetoder; siden er på ingen måde udtømmende. Se de øvrige websider for andre kontaktmetoder.

Bemærk at de fleste e-mail-adresser angivet herunder er åbne postlister med offentlig adgang. Læs \ amsvarsfralæggelsen før du sender en meddelelse.

Engelsk er det fælles kommunikationssprog med Debian-udviklere. Vi beder derfor om, at indledende forespørgsler til udviklere skrives på engelsk. Hvis dette ikke er muligt, så anvend brugerpostlisten på dit sprog.

Generelle oplysninger

De fleste oplysninger om Debian er samlet på vores websted, https://www.debian.org/, kig på det og gennemsøg det før du kontakter os.

Vores OSS (FAQ) kan besvare mange af dine spørgsmål.

Generelle spørgsmål om Debian-projektet kan sendes til postlisten debian-project, på . Send ikke spørgsmål om anvendelse af Linux til listen; læs videre neden for, for oplysninger derom.

Installering og brug af Debian

Hvis du er sikker på at dokumentationen på installeringsmediet og på vores websted ikke har en løsning på dit problem, kan du anvende den meget aktive brugerpostliste hvor Debian-brugere og -udviklere kan besvare dine spørgsmål, postlisten hedder debian-user. Alle spørgsmål om

bør stilles på den liste. Tegn abonnement på debian-user og send dine spørgsmål til .

Der er desuden postlister på forskellige sprog. Se oplysningerne om tegning af abonnement på internationale postlister.

Desuden kan du kigge i vores postlister omformet til nyhedsgrupper ved hjælp af en webgrænseflade som Google.

Hvis du mener at have fundet en fejl i vores installeringssystem, så send oplysninger om fejlen til eller indsend en fejlrapport mod pseudo-pakken debian-installer.

Markedsføring / presse

Dem, der ønsker oplysninger til artikler, eller indsender nyheder til vores nyhedsside, bør kontakte vores \ PR-afdeling.

Begivenheder / konferencer

Invitationer til konferencer og udstillinger, eller andre former for begivenheder, skal sendes til afdelingen for begivenheder. Forespørgler om foldere, plakater og deltagelse i Europa, skal sendes til den europæiske \ begivenhedsliste.

Hjælp Debian

Hvis du ønsker at kontakte Debian for at tilbyde hjælp, så kig først på siden om muligheder for at hjælpe til.

Hvis du ønsker at vedligeholde et Debian-filspejl (mirror), så se siderne om spejling af Debian. Oplysninger om nye filspejle indsendes via formularen. Problemer med eksisterende filspejle kan rapporteres til .

Hvis du ønsker at sælge Debian-cd'er, så se \ oplysninger til cd-forhandlere. For at komme på cd-forhandlerlisten bedes du følge instruktionerne.

Rapportering af problemer i Debian-pakker

Hvis du ønsker at indsende en fejlrapport om en Debian-pakke, har vi et fejlrapporteringssystem hvor du let kan rapportere problemet. Læs instruktioner om indsendelse af fejlrapporter.

Ønsker du blot at kommunikere med vedligeholderen af en Debian-pakke, kan du anvende de specielle postaliaser oprettet for hver pakke. Al post der sendes til <pakkenavn>@packages.debian.org vil blive videresendt til den vedligeholder, som er ansvarlig for pakken.

Hvis du vil gøre Debian-udviklerne opmærksomme på et sikkerhedsproblem på en diskret måde, send en e-mail til .

Debian-udvikling

Har du spørgsmål som er mere udviklingsrelaterede, er der flere udviklingspostlister i Debian, som du kan anvende til at kontakte vore udviklere.

Den generelle udviklingspostliste er debian-devel: du kan tegne abonnement på den og dernæst sende en e-mail til .

Problemer med Debians infrastruktur

For at rapportere problemer med en Debian-tjenste, kan du normalt rapportere en fejl mod en passende pseudo-pakke.

Alternativt, brug e-mail for at kontakte de ansvarlige: pakke: %0

Websidernes redaktører

#include "$(ENGLISHDIR)/devel/website/tc.data" Oversætter(e) til dansk af websiderne
<: &list_translators($CUR_LANG); :>
">
Postlistearkivernes administratorer og vedligeholdere

Fejlrapporteringssystemets administratorer

Problemer med chikane

Debian er et fællesskab af personer, der lægger vægt på respekt og dialog. Hvis du er offer for enhver form for opførsel, som skader dig eller hvis du føler, at du udsættes for chikane, uanset om det er under en konference eller sprint organiseret af projektet, eller ved generel interaktion i projektet, så kontakt Community Team på: .

Vi har også en komplet liste over forskellige \ roller og e-mail-adresser, som kan anvendes til at kontakte organisationens forskellige dele.