#use wml::debian::mainpage title="Универсалната операционна система" GEN_TIME="yes" #use wml::debian::recent_list #use wml::debian::translation-check translation="db28b03ffeea30dd379cb4120e6f83d0e85722d8" #include "$(ENGLISHDIR)/releases/info" #include "$(ENGLISHDIR)/releases/images.data" Изтегляне на Дебиан (мрежова инсталация за 64-битови ПК)

Дебиан

Дебиан е свободна компютърна операционна система (ОС). Операционната система е набор от базови програми и инструменти, от които компютрите имат нужда за да работят.

Дебиан е много повече от обикновена ОС. В нея има повече от пакета готов за инсталиране софтуер. Повече информация...

Последната стабилна версия на Дебиан е . Последното обновяване на тази версия е от . За повече информация прочетете за различните версии на Дебиан.

Първи стъпки

Използвайте връзките в началото на страницата за достъп до съдържанието на сайта.

Потребителите, използващи езици, различни от английски, биха се заинтересували от интернационалната ни секция, а потребителите на системи, различни от Intel x86 биха намерили полезна информация в раздела портове.


Последни новини

<:= get_recent_list('News/$(CUR_YEAR)', '6', '$(ENGLISHDIR)', '', '\d+\w*' ) :>

За по-стари новини посетете страницата Новини. Ако желаете да получавате актуални новини по електронна поща, абонирайте се за пощенския списък debian-announce.


Бюлетини за сигурността

<:= get_recent_list ('security/2w', '10', '$(ENGLISHDIR)', 'bydate', '(2000\d+\w+|dsa-\d+)' ) :>

По-стари бюлетини за сигурността можете да намерите в раздела Сигурност. Ако желаете да получавате бюлетините в момента на тяхното публикуване, абонирайте се за пощенския списък debian-security-announce.

{#rss#: :#rss#}