#use wml::debian::template title="Дарения" #use wml::debian::translation-check translation="ba01cfdc529712e3626bdf15fd37d39e94126794"

Даренията се управляват от Лидера на проекта (DPL) и позволяват на дебиан да използва сървъри, друг хардуер, домейни, сертификати за SSL, да подпомага годишната конференция на Дебиан, мини-конференции, събирания на разработчици, да присъства на събития и други. Благодарим на всички наши дарители за това, че ни подкрепят!

Най-лесният начин да направите дарение е чрез PayPal до Software in the Public Interest, организация с идеална цел, която държи активи на проекта Дебиан.

Други начини за изпращане на дарение

Няколко организации държат активи и могат да получават дарения на името на проекта Дебиан.

# Template: # # # # #
Организация Начини за даряване Забележки
SPI PayPal, Click & Pledge (регулярни дарения), чек (USD/CAD), други САЩ, организация с идеална цел, позволява приспадане на данъци
FFIS банков превод Германия, организация с идеална цел, позволява приспадане на данъци
Debian France банков превод, PayPal Франция, организация с идеална цел, позволява приспадане на данъци
debian.ch банков превод, други Швейцария, организация с идеална цел
Дебиан оборудване, време, други
# , # (allows recurring donations), # (CUR) #, tax-exempt non-profit

Software in the Public Interest

Software in the Public Interest, Inc. е организация с идеална цел, базирана в Съединените американски щати. Основана е през 1997 от членове на проекта Дебиан в помощ на организациите, занимаващи се със свободен софтуер/хардуер.

PayPal

През страницата на SPI в PayPal можете да правите единични или периодични дарения. За периодично дарение поставете отметка в полето, Make This Recurring (Monthly).

Click & Pledge

Единични или периодични дарения могат да бъдат правени чрез страницата на SPI на сайта на Click & Pledge. За да направите периодично дарение изберете колко често искате да дарявате отдясно, превъртете надолу до Debian Project Donation, въведете желаната сума, натиснете Add to cart и следвайте инструкциите.

Чек

Възможни са дарения с чек или паричен превод в USD и CAD. Запишете „Debian“ в полето за забележки и изпратете до SPI на адреса указан на страницата за дарения на SPI.

Други

Възможни са и дарения чрез банков превод и други начини. В някои части на света може да е по-лесно да се направи дарение до някоя от партньорските организации на Software in the Public Interest. Посетете страницата за дарения на SPI за повече информация.

Verein zur Förderung Freier Informationen & Software

Verein zur Förderung Freier Informationen & Software е организация с идеална цел и приспадане на данъци, базирана в Германия и създадена да помага на организации, занимаващи се със свободен софтуер.

Банков превод

Информацията за банковите сметки е достъпна на страницата за дарения на FFIS. В платежното отбележете, че дарението е за Дебиан.

Debian France

Асоциацията Debian France Association е организация, регистрирана във Франция според закона от 1901, с цел подпомагане на проекта Дебиан във Франция.

Банков превод

Информацията за банковите сметкии е достъпна на страницата за дарения на Debian France. За издаване на фактура изпратете поща до donation@france.debian.net.

PayPal

Дарения могат да бъдат изпращани чрез страницата на Debian France в PayPal. Даренията могат да бъдат направлявани конкретно към Debian France или към проекта Дебиан.

debian.ch

Debian.ch е основана за да представлява проекта Дебиан в Швейцария и Лихтенщайн.

Банков превод

Информацията за банковите сметки за дарения чрез банков превод от швейцарски и международни банки е достъпна на сайта на debian.ch.

Други

За информация за други начини да направите дарение се обърнете към адреса за дарения на сайта на debian.ch.

# Template: #

# #

#

# #

# #

#

Дебиан

В момента Дебиан може да приема дарения на оборудване, но не и други дарения.

Оборудване и услуги

Дебиан разчита на даренията на оборудване и услуги от частни лица, организации, университети и т.н. за да поддържа връзките си със света.

Ако вашата организация има неизползвани сървъри или отделни компоненти (твърди дискове, контролери за SCSI, мрежови карти и т.н.), моля, помислете за дарение към Дебиан. За повече информация се свържете с делегата за даренията на оборудване.

Дебиан поддържа списък с желано оборудване за различни услуги и групи в рамките на проекта.

Time

Можете да помогнете на Дебиан като отделите време за работа по проекта.

Други

В момента Дебиан не може да приема дарения в електронни валути, но варианти се търсят. # Brian Gupta requested we discuss this before including it: #If you have cryptocurrency to donate, or insights to share, please #get in touch with Martin f. krafft.

Дарители

Следват списъци на организациите, направили дарения на оборудване или услуги за Дебиан: