From 9ed4840804ee9df49b3c112e249ea49fce1ae140 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Laura Arjona Reina Date: Mon, 18 Apr 2022 10:30:16 +0200 Subject: Fix tidy errors and sync with English (structure of document) --- hungarian/MailingLists/index.wml | 68 +++++++++++++++++++++++----------------- 1 file changed, 39 insertions(+), 29 deletions(-) (limited to 'hungarian') diff --git a/hungarian/MailingLists/index.wml b/hungarian/MailingLists/index.wml index 25cbe0a22b0..283ce7285ec 100644 --- a/hungarian/MailingLists/index.wml +++ b/hungarian/MailingLists/index.wml @@ -6,8 +6,8 @@ # updated by Hajnalka Hegedűs # updated by Szabolcs Siebenhofer - + Bevezetés

A Debian fejlesztése az egész világot felölelő osztott @@ -32,16 +32,17 @@ ami egy automatikus e-mail kezelő rendszert, a SmartList-et használja. Ez a szerver a lists.debian.org. Minden javaslatot, fel- vagy leiratkozást ennek a szervernek valamelyik címére kell küldeni. + Alapvető használat

Minden Debian levelezőlistának van egy listanév@lists.debian.org típusú levelezési címe, egy listanév-request@lists.debian.org típusú kontrollcíme és egy weboldala a https://lists.debian.org/listanév/ címen.

- +

Ha levelet akarsz küldeni egy listára, egyszerűen használd a levelezési címet. Ha fel akarsz iratkozni egy listára, hogy el tudd olvasni a rá írt leveleket ahogy megérkeznek, vagy le akarsz iratkozni a listáról, használd a kontrollcímet (lásd alább).

- +

A jelenleg elérhető levelezőlisták felsorolása a címen olvasható, téma szerint rendezett, illetve nem rendezett formában.

@@ -49,6 +50,7 @@ téma szerint rendezett, illetve nem rendezett formában.

kihasználtságáról: ellenőrizd a listára írt levelek átlagos számát, mielőtt feliratkozol, így elkerülhető, hogy elárasszanak a levelek.

+ Jogi nyilatkozat / adatvédelmi szabályok / jogi információk @@ -62,8 +64,7 @@ anélkül, hogy feliratkoznának.

Ezen felül a levelezőlistáink Usenet-hírcsoportokként is olvashatók. Ehhez webes interfészek is léteznek, mint például a -Google -.

+Google.

Lehetnek más helyek is, ahonnan a listák elérhetők — kérjük sose küldj bizalmas vagy nem engedélyezett anyagokat a listákra. Ebbe beleértendők az @@ -74,14 +75,15 @@ férgek és hasonlók használták fel a listáinkra küldött e-mail címeket.< tenni minden ismert visszaélés megakadályozására és a megszakítás nélküli szolgáltatás fenntartására. Ugyanakkor a Debian nem felelős a listákra küldött üzenetek tartalmáért és semmiért, ami történhet velük.

- +

Ha további információkra van szükséged, kérjük, olvasd el a felelősségnyilatkozatot is.

+ Fel- / leiratkozás

Mindenki szabadon iratkozhat fel, illetve le a levelezési -listákra/-ról, feltéve, hogy az adott lista nyitott (open)

. +listákra/-ról, feltéve, hogy az adott lista nyitott (open).

A fel- és leiratkozáshoz egyszerű webes űrlapokat használhatsz, amik a levelezőlistákhoz tartozó weboldalakon találhatók, a címen.

@@ -98,19 +100,19 @@ listára küldd!

A fel- vagy leiratkozáshoz a -

<listanév>-REQUEST@lists.debian.org +

<listanév>-REQUEST@lists.debian.org

-

címre küldj e-mailt, +

címre küldj e-mailt,

"subscribe" (feliratkozás) vagy "unsubscribe" (leiratkozás) -Subjecttel (tárggyal). +Subjecttel (tárggyal).

-

Ne felejtsd el a cím -REQUEST részét! +

Ne felejtsd el a cím -REQUEST részét!

A feliratkozási folyamat részeként a listakezelő program küld egy e-mailt, amire válaszolnod kell, ha tényleg fel akarsz iratkozni. Ez egy biztonsági intézkedés annak megelőzésére, hogy más embereket is -fel lehessen írni a listára engedélyük nélkül. +fel lehessen írni a listára engedélyük nélkül.

Gyakori hibák fel/leiratkozáskor

@@ -123,7 +125,7 @@ vagy használhatod a leiratkozás űrlapot.

Ha levelet kapsz egy levelezőlistáról, de nem tudod, hogy milyen címmel iratkoztál fel, akkor használd a kapott levél teljes fejlécét, amiben találsz valami ilyesmit:

- +
 From bounce-debian-ize=valaki=valahol.com@lists.debian.org  Tue Apr 22 01:38:14 2003
 
@@ -133,33 +135,41 @@ From bounce-debian-ize=valaki=valahol.com@lists.debian.org Tue Apr 22 01:38:14 Ebben a (képzeletbeli) helyzetben egy e-mailt kell küldeni a debian-ize-request@lists.debian.org címre, unsubscribe valaki@valahol.com tárggyal.

- +

Sajnos nem lehet olyan névvel feliratkozni, amit a procmail valamilyen démonként azonosít. Ez azt jelenti, hogy a név nem tartalmazhatja a következő szavakat: mail, admin, root, master, illetve hasonlókat (lásd procmailrc(5) FROM_DAEMON-ra vonatkozó részét).

- +

A listakezelő szoftverünk egy másik ismert hiányossága az, hogy a legtöbb elutasított levél szó nélkül törlődik, így a felhasználó nem igazán tudja, hogy mi volt a hiba. Például gyakori, hogy az emberek egy olyan címről próbálnak feliratkozni, amiről már feliratkoztak. A SmartList az ilyen leveleket egyszerűen figyelmen kívül hagyja.

- +

Ha nem vagy biztos abban, hogy feliratkoztál-e egy levelezési listánkra, küldj egy levelet a -ra a következő törzzsel: -which a.te.e-mail@címed. Erről a szolgáltatásról -(az úgynevezett MajorSmart-ról) -a fenti címre küldött help törzsű üzenettel lehet többet megtudni.

+

+

which a.te.e-mail@címed.

+

Erről a szolgáltatásról +(az úgynevezett MajorSmart-ról) +a fenti címre küldött +

+ +

help

+ +

törzsű üzenettel lehet többet megtudni.

Vezérelvek - +

Ha a Debian levelezési listáit használod, kérjük, tartsd be a következőket:

  • A levelező listák célja a Debian fejlesztésének és használatának elősegítése. Kérünk mindenkit, hogy tartozkodjon destruktív vagy off-topic -üzenetek beküldésétől és más visszaélésektől.
  • +üzenetek beküldésétől és más visszaélésektől.
  • Ne küldj spamet; lásd hirdetési szabályokat alább. @@ -193,7 +203,7 @@ listákhoz, ahol a káromkodás nem megengedett.
  • Listakarbantartás - +

    Ha új levelezési listát szeretnél indítani, akkor először olvasd el a HOWTO dokumentumot.

    @@ -212,10 +222,10 @@ pszeudo-csomagra vonatkozó hibajelentést

    Ha nem nem tudtál leiratkozni egy levelezőlistáról, akkor kérjük leveledben mellékeld egy olyan üzenet teljes fejlécét is, amit erről a listáról kaptál.

    - - + + A Debian levelezőlisták hirdetési szabályzata / SPAM elleni küzdelem - +

    A Debian listákra történő bármilyen tömeges / kéretlen e-mail (vagyis spam) küldése tilos. Az ilyen üzenetek küldőit letiltjuk @@ -232,7 +242,7 @@ mennyiségének további csökkentésében, azt nagyon szívesen vesszük. Ha egy spamet szeretnél bejelenteni, a következőket kell tenned:

    -
      +
      • Keresd meg az üzenet másolatát a listaarchívumokban és küldd el az URL-jét.
      • @@ -245,14 +255,14 @@ kell tenned:

      • Küldd el a címre az üzenet pontos URL-jét, és lehetőleg a fenti szűrőszabályt, ha lehetséges.
      • -
      +

    Miután feldolgoztuk a bejelentést, választ fogsz kapni. -
    +
    Kérlek, vedd figyelembe, hogy csak az elmúlt néhány órában érkezett spamekről kapott bejelentéseket dolgozzuk fel, mivel nincs értelme elavult szabályokat felvenni. -
    +
    Ne küldj máshol talált szabálylistát, az ilyenek ritkán működnek jól a levelezőlistáinkon, mivel eléggé egyedi a forgalmuk.

    -- cgit v1.2.3