From 4c709c6642d843902e78a030dee72fd5ac57018a Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Damyan Ivanov Date: Sun, 12 Feb 2023 16:17:19 +0000 Subject: [i18n:bg] update Bulgarian translation of CD/jigdo-cd/index.wml --- bulgarian/CD/jigdo-cd/index.wml | 95 +++++++++++++---------------------------- 1 file changed, 29 insertions(+), 66 deletions(-) (limited to 'bulgarian') diff --git a/bulgarian/CD/jigdo-cd/index.wml b/bulgarian/CD/jigdo-cd/index.wml index 983805f5e0f..7269bdb50d5 100644 --- a/bulgarian/CD/jigdo-cd/index.wml +++ b/bulgarian/CD/jigdo-cd/index.wml @@ -4,13 +4,10 @@ #use wml::debian::installer #include "$(ENGLISHDIR)/releases/images.data" #include "$(ENGLISHDIR)/devel/debian-installer/images.data" -#use wml::debian::translation-check translation="8babd822848d03302e59787191c298ae3f6ed1be" +#use wml::debian::translation-check translation="8f4fd662362387b7d3aa9429a2b5b1ca8dbf2e97"

Jigsaw Download или съкратено jigdo -(джигдо) е замислен да стане главен инструмент за разпространение на образи на -компактдискове с Дебиан. В момента системата е напълно работоспособна, но все -още не е съвсем удобна за работа, защото приложението за управление на -изтеглянията не е завършено.

+(джигдо) е инструмент за разпространение на образи на носители с Дебиан, който оптимизира мрежовия трафик.

@@ -22,6 +19,8 @@ може да не е близо до вас или да е претоварен, особено непосредствено след излизане на нова версия на Дебиан.

+

Някои от носителите за инсталиране не се предлагат за изтегляне като образи във формат .iso защото са твърде големи.

+

Щом „нормалните“ огледални сървъри не предлагат образи на компактдискове, тогава как jigdo изтегля нужните му файлове? jigdo просто изтегля всички файлове, които се съдържат в компактдиска, един по един. След това ги сглобява @@ -29,26 +28,25 @@ обаче се случва зад кулисите. Това, което се иска от вас е да укажете адреса файла (*.jigdo), който да се обработи.

-

Повече информация има на страницата на -jigdo. Доброволци, които имат желание да помогнат с разработката на jigdo, -са винаги добре дошли!

+

Повече информация има на страницата на jigdo. +Доброволци, които имат желание да помогнат с разработката на jigdo, са винаги +добре дошли!

Как да изтеглите образ с jigdo?

За по-подробно описание на процеса, прочетете Debian jigdo mini-HOW-TO. обновяване на остаряла версия на файла с образа на компактдиска до най-новата (чрез изтегляне само на промените, а не на целия образ).

-

След изтеглянето на образите и записването им на компактдиск погледнете и +

След изтеглянето на образите и записването им на компактдиск ли DVD, погледнете и документа с подробна информация за процеса на инсталиране.

-Официални файлове с образи: +Официални файлове с образи

Официалните jigdo файлове за стабилното издание

@@ -98,7 +98,7 @@ href="https://tldp.org/HOWTO/Debian-Jigdo/">Debian jigdo mini-HOW-TO.

Уверете се че сте прегледали документацията преди да пристъпите към -инсталацията. Ако смятате да прочетете само един документ, +инсталиране. Ако смятате да прочетете само един документ, нека това да бъде документа Как да инсталирам – бърз преглед на процеса на инсталация. Друга подходяща документация:

@@ -109,12 +109,12 @@ href="$(HOME)/releases/stable/installmanual">Ръководство за инс
  • Документацията на инсталатора на Дебиан – включва отговори на често задавани въпроси
  • -
  • Допълнението към +
  • Допълнението към документацията на инсталатора – списък с известните до момента проблеми с -инсталатора
  • +инсталатора + -

    Официални jigdo файлове за тестовата дистрибуция

    +

    Официални jigdo файлове за тестовата дистрибуция

    @@ -127,41 +127,6 @@ href="$(HOME)/releases/stable/debian-installer/#errata">Допълнението
    - -Неофициални образи: - -

    Тези файлове не са подготвени и предлагани от Дебиан, а от fsn://HU:

    - - -
    -
    Търсене в съдържанието на компактдисковете @@ -169,7 +134,7 @@ href="http://www.fsn.hu/">fsn://HU:

    Кой образ на компактдиск/DVD съдържа даден файл? По-долу можете да търсите в списъците от файлове, съдържащи се в дисковете с Дебиан. Можете да въведете няколко думи, но всяка дума трябва да съдържа част от името на -търсения файл. Например въведете "_i386" за да ограничите резултатите само до +търсения файл. Ако добавите "_i386" ще ограничите резултатите само до дадена архитектура. Добавете "_all" за да видите пакетите, които се еднакви за всички архитектури.

    @@ -186,14 +151,12 @@ href="http://www.fsn.hu/">fsn://HU:


    -
    - Отговори на често задавани въпроси

    Как да накараме jigdo да използва сървър-посредник?

    Отворете файла ~/.jigdo-lite (или -jigdo-lite-settings.txt за версията под Windows) в текстов редактор +jigdo-lite-settings.txt за версията под Windows) в текстов редактор и намерете реда, който започва с „wgetOpts“. Към реда могат да бъдат добавени следните параметри:

    @@ -206,10 +169,10 @@ href="http://www.fsn.hu/">fsn://HU:

    сървър-посредник. Последните два параметъра са необходими само ако сървърът-посредник изисква идентификация с парола. Параметрите трябва да се добавят в края на реда wgetOpts, преди последния апостроф. Всички -параметри трябва да са на един ред.

    +параметри трябва да са на един ред.

    Под Linux можете да укажете променливите на обкръжението ftp_proxy и -http_proxy, например във файла /etc/environment или +http_proxy, например във файла /etc/environment или файла ~/.bashrc.

    Ужас! Скриптът се провали с грешка. Трябва ли да изтегля всички тези @@ -233,7 +196,7 @@ href="http://www.fsn.hu/">fsn://HU:

  • Изтеглете липсващите части от образа чрез rsync. Първо трябва да намерите - коректния URL за rsync, отговарящ на образа, който сте изтеглили: Изберете + коректния адрес за rsync, отговарящ на образа, който сте изтеглили: Изберете сървър, който предлага достъп по rsync до стабилните или тестовите образи, после определете коректен @@ -241,7 +204,7 @@ href="http://www.fsn.hu/">fsn://HU:

    команди като rsync rsync://cdimage.debian.org/debian-cd/
    След това премахнете разширението „.tmp“ от временния файл на - jigdo-lite, и подайте като параметър на rsync отдалечения URL и + jigdo-lite, и подайте като параметър на rsync отдалечения адрес и локалното име на файла: rsync rsync://server.org/path/binary-i386-1.iso binary-i386-1.iso -- cgit v1.2.3